Türkçe
×
Tüm hakkı saklıdır. Sitemizde kullanılan tüm içerik ve görseller
Bezirhane'ye ait olup izinsiz kullanımı hukuki yaptırıma tabidir.
İnviva

Kadim bilgiler, modern yöntemler,

şifa kaynağı ürünler..

Hakkımızda
×

%100 bitkisel içerik

Herhangi bir kimyasal, katkı veya ilaç etken maddesi içermeyen şifa ürünleri

Ürün içeriğindeki bitki özlerinin hazırlanması ve üretim süreçleri için ilham kaynağımız;

Kadim Şifa Teknikleri

%100 Bitkisel İçerik

Herhangi bir kimyasal, katkı veya ilaç etken maddesi içermeyen şifa ürünleri

Ürün içeriğindeki bitki özlerinin hazırlanması ve üretim süreçleri için ilham kaynağımız;

Kadim Şifa Teknikleri

Prof. Dr. Muhammet Bezirci

Prof. Dr. Muhammet Bezirci, Selçuk Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünde görev yapmaktadır. Bezirci Hacı Veli Ağa’nın 5. kuşak torunudur. Merhum babasından lise yıllarında ilk Osmanlıca derslerini almıştır. Hz. Mevlana’nın torunlarından Yrd. Doç. Dr. Selahaddin Hidayetoğlu’ndan aldığı ileri düzey Osmanlıca dersleri ile akademik araştırmalar yapabilecek düzeye ulaşmıştır. Akademik alanı ile ilgili olarak çok sayıda şer’iyye sicilleri, muhasebat ve harcama evrakları ile muhasebe defterlerini Türkçe’ye çevirmiştir.

1998 yılından itibaren Çınar Baharat Sahibi Servet Çay’ın da etkisi ile tıbbi ve şifalı bitkiler ile ilgilenmeye başlamıştır. Türkiye’deki bütün yazma eser kütüphanelerinin arşiv taraması yapılmış ve bütün şifa ve tıp kitapları incelenmiştir. Çok sayıda şifa ve tıb kitapları Türkçe’ye çevrilmiş ancak bunlar yayınlanmamıştır. Prof. Dr. Muhammet Bezirci halen NEÜ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümü öğrencisidir. Unani Tıb, Nebevi Tıb ve Etnobotanik konusunda araştırmaları devam etmektedir.

Bezirci Hacı Veli Ağa’dan miras kalan ve Bezir Yağı ile ilgili evrakların Türkçe’ye çevrilmesinden sonra diğer şifa kitaplarındaki formüller ile birlikte 2023 yılında Selçuk Üniversitesi Teknokent’e “Antik Şifa Kitaplarından Kozmetik ve Bitkisel Ürünlerin Geliştirilmesi” isimli bir proje sunulmuş, projenin kabulü ile süreç başlamıştır.

Formüllerin Türkçe’ye çevirisi Prof. Dr. Muhammet Bezirci tarafından yapılmakta iken formüllerin ürün haline dönüştürülmesinde, analizinde, antik kitaplarda tarif edildiği üzere bitki özlerinin çıkarılmasında ve gerekli diğer çalışmaların yapılmasında Kimyager/Eczacı Prof. Dr. Mükerrem Şahin ve alanında uzman diğer akademisyen hocalarımız yer almaktadır. Prof. Dr. Mükerrem Şahin, Bor konusunda çok önemli çalışmalara imza atmış ve bu konuda patent sahibidir.

Doğru bitkinin; yerleşimden uzak, doğru coğrafyadan, zamanında toplanmasında, kurutulmasında ve en önemlisi Osmanlıca, Arapça ve Farsça bitki isimlerinin günümüzdeki karşılığı olan doğru isminin bulunmasında Servet Çay önemli katkı sağlamaktadır.

Ayrıca Moskova Üniversitesi, Kiev Üniversitesi, Hindistan ve Çin’deki akademisyenlerle ortak çalışmalarımız devam etmektedir.